Połączenie fety z gryką wydawało mi się troszkę dziwne, ale coś mnie podkusiło, by zaryzykować. Wyszło naprawdę coś pysznego!!! Przedstawiam Wam zatem danie idealne na kolację, obiad, czy też przekąskę w pracy. Jest lekkie i bardzo sycące, polecam każdemu zabieganemu. (:
Skład:
~ 3 łyżki kaszy gryczanej
~ 1 szklanka wody
~ 1 marchewka
~ ok 40 g fety
~ garść pestek dyni
~ garść pestek słonecznika
Do gotującej się wody wsypujemy kaszę i gotujemy ok 8 minut. W tym samym czasie gotujemy przez kilka minut obraną i pokrojoną na plasterki marchewkę, a fetę kroimy w kostkę. Po ugotowaniu kaszy łączymy ze sobą wszystkie składniki. To wszystko! 10 minut i zdrowy posiłek gotowy. Można? Można!
bardzo ciekawe połączenie
OdpowiedzUsuń