Szukaj na tym blogu

Translate

czwartek, 2 października 2014

kasza jaglana z bananem

Lubicie poranki na słodko? Ja wręcz uwielbiam! A ten przepis na śniadanie jest moim numerem jeden, gdy mam trochę więcej czasu z rana.:)



Skład:
~ 1/2 szklanki kaszy jaglanej
~ 2 łyżki jogurtu naturalnego
~ 1 łyżka miodu naturalnego
~ 1 łyżeczka wiórków kokosowych
~ 1 łyżeczka płatków migdałów
~ garść orzechów laskowych

Gotujemy kaszę w lekko osolonym wrzątku. Następnie łączymy ją z jogurtem, miodem i pokrojonym na ćwiartki bananem. Wiórki kokosowe i płatki migdałów prażymy na patelni i dodajemy do przygotowanej kaszy. Na koniec dodajemy garść orzechów i gotowe!




3 komentarze:

  1. uwielbiam kaszę jaglaną z dodatkiem bakali i właśnie wcinam migdałowy budyń jaglany :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słodkie śniadania to zdecydowanie moje ulubione, szczególnie zimą :D A jaglankę lubię bardzo!
    Pozdrawiam i w wolnym czasie zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie śniadanie, to ja rozumiem. Pyszne i pożywne, super! :D

    OdpowiedzUsuń