Szukaj na tym blogu

Translate

poniedziałek, 16 marca 2015

kawa bananowa

Po wyjątkowo intensywnym weekendzie w końcu mogę zwolnić tempo i zatrzymać się w TERAZ. Praktykuję to od jakiegoś czasu i przyznaję z ręką na sercu, że przynosi zaskakująco dobre efekty w postaci wewnętrznego spokoju i umiejętności wykorzystania każdej minuty w ciągu dnia.
Ten tydzień rozpoczynam nowym pomysłem na śniadaniową lub popołudniową kawę, która doda nam znacznie więcej energii niż zwykle.




Skład:
~ 100 ml kawy
~ 3/4 szklanki mleka
~ 1/2 łyżeczki syropu z agawy lub syropu klonowego
~ 1/2 banana

Zaparzoną kawę blendujemy z pokrojonym na plasterki bananem i syropem z agawy/klonowym, po czym wlewamy do wysokiej szklanki. Następnie blendujemy mleko przez ok 1 minutę (możemy dodać również kilka kostek lodu) i bardzo powoli przelewamy do naszej bananowej kawy, by powstały warstwy.


4 komentarze:

  1. jak kawy nie pijam, tak tej chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to idealna opcja dla tych, którzy nie są typowymi kawoszami.:) na pewno by Ci smakowała:)

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziś bardzo by mi się przydała taka kawa :)

    OdpowiedzUsuń