Szukaj na tym blogu

Translate

wtorek, 5 sierpnia 2014

Feta z miodem rozmarynowym

Fantastyczna propozycja na przekąskę, słodka i jednocześnie pikantna, a co najważniejsze - rozpływa się w ustach!




Skład (na 2 porcje) :
~ ok 200g sera feta
~ 1/8 szklanki wody
~ 1/4 szklanki miodu (oczywiście naturalnego!)
~ 1 łyżeczka rozmarynu
~ 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu

Do małego rondelka przelewamy wodę, dodajemy miód oraz przyprawy (ja zawsze dodaję pieprz kolorowy). Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aż miód całkowicie połączy się z wodą. Odstawiamy do ostudzenia. W tym czasie kroimy ser na kosteczki, przekładamy do miseczek i polewamy przygotowanym wcześniej miodem. Przekąska jest gotowa w maksymalnie 5 minut! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz